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- O microcrédito na Região Autónoma dos AçoresPublication . Silva, Marco Paulo Carreiro da; Silva, Francisco José FerreiraEste estudo visa analisar o impacto das características socioeconómicas dos candidatos, o facto de possuírem créditos, o setor de atividade e o montante de financiamento no acesso ao Regime de Apoio ao Microcrédito Bancário na Região Autónoma dos Açores. Os dados utilizados correspondem a uma amostra de 153 processos que passaram por todas as fases desta medida de apoio. De forma a explicar a probabilidade de a candidatura ser aceite, estimou-se um Modelo de Regressão Logística Binária e para explicar o montante de financiamento aprovado estimou-se um Modelo com Seleção de Amostra. Os resultados sugerem que o acesso ao Regime de Apoio ao Microcrédito Bancário na Região Autónoma dos Açores é significativamente influenciado pela experiência, estado civil, idade e nível de escolaridade do candidato e ainda pelo facto do candidato ter outros créditos e pelo seu setor de atividade (comércio e restauração). Foi ainda possível concluir que a experiência, o estado civil e o capital inicial são fatores significativos que influenciam positivamente o montante médio do financiamento aprovado, enquanto, o setor atividade comércio tem uma influência negativa no montante médio do financiamento aprovado.
- Investigation of the Azorean Camellia sinensis Processing Conditions to Maximize the Theaflavin 3,3'-di-O-Gallate Content as a Potential Antiviral CompoundPublication . Paiva, Lisete; Lima, Elisabete; Motta, Madalena; Marcone, Massimo; Baptista, JoséABSTRACT: The molecular constituents of Camellia sinensis, in particular epigallocatechin‐3‐O‐gallate (EGCG) and, more remarkably, the galloylated theaflavins, mainly theaflavin‐3,3′‐di‐O‐gallate (TF‐3,3′‐DG), have been reported to inhibit SARS‐CoV‐2 3‐chymotrypsin‐like protease (3CLpro), an enzyme required for the cleavage of its polyproteins, to produce vital individual functional proteins for viral cell replication. Our results for total catechin content revealed the values of 174.72, 200.90, and 211.75 mg/g dry weight (DW) in spring, and the values of 183.59, 191.36, and 215.09 mg/g DW in summer, for tea plantation zones 1, 2, and 3, respectively. For the TF‐3,3′‐DG content, the values of 2.68, 1.13, and 3.72 mg/g DW were observed in spring, and the values of 3.78, 2.06, and 8.91 mg/g DW in summer for zones 1, 2, and 3, respectively. In the same zone, different contents of TF‐3,3′‐DG were observed across plucking months of April, June, and August, with values of 1.13, 2.77, and 4.18 mg/g DW, respectively, showing higher values in summer. Different values of TF‐3,3′‐DG contents were also observed in the same tea plantation zone but from different plant parts, revealing higher values in the bud and the first and second leaves (3.62 mg/g DW) and lower values in the third and fourth leaves (1.14 mg/g DW). The TF‐3,3′‐DG content increased from 3.31 to 4.98 mg/g DW with increased fermentation time from 1 to 3 h, respectively, and increased for lower temperature and longer fermentation time. The aim of this study was to investigate the processing conditions that lead to maximum TF‐3,3′‐DG content and, given its potential impact as an inhibitor of the 3CLpro enzyme, to create a novel antiviral Azorean black tea.