Name: | Description: | Size: | Format: | |
---|---|---|---|---|
1.23 MB | Adobe PDF |
Advisor(s)
Abstract(s)
A equipa de investigadores que trabalha na Área de Nutrição e Alimentação Animal desenvolve os seus trabalhos de investigação segundo três linhas principais: 1. Estratégias alimentares que melhoram as características sensoriais e a qualidade da gordura (conjugados do ácido linoleico, CLA, ómegas 3) do leite e carne de bovinos; 2. Estratégias para a melhoria da eficiência nutritiva; 3. Estudo das Forragens Açorianas.
ABSTRACT: The research team involved in animal feeding and nutrition develops its studies according to 3 main research lines: 1. Feeding strategies intended to improve sensorial characteristics and fat quality (e.g. CLA – conjugated linoleic acid – and ómega-3 fatty acids) in milk and beef; 2. Strategies to improve nutritive efficiency in animal production; 3. Evaluation of the Azorean forrages.
ABSTRACT: The research team involved in animal feeding and nutrition develops its studies according to 3 main research lines: 1. Feeding strategies intended to improve sensorial characteristics and fat quality (e.g. CLA – conjugated linoleic acid – and ómega-3 fatty acids) in milk and beef; 2. Strategies to improve nutritive efficiency in animal production; 3. Evaluation of the Azorean forrages.
Description
Jornadas "Ciência nos Açores - que futuro?", Biblioteca Pública e Arquivo Regional de Ponta Delgada, 7 e 8 de Junho de 2013.
Keywords
Alimentação Animal Nutrição
Citation
Borba, Alfredo Emílio Silveira de; Vouzela, C.M.; Rego, O.A.; Rosa, H.J.D.; F.J.R. Pires (2013). "Investigação na área de nutrição e alimentação animal", Trabalho apresentado em Jornadas "Ciência nos Açores - que futuro?", In Livro de Resumos das Jornadas "Ciência nos Açores - que futuro?", 128-129, Ponta Delgada: Governo dos Açores/SRECC.
Publisher
Governo dos Açores - SRECC